ניחוחות השבת: מתכוני הדגים שהוצגו בתכנית

ארי טננבוים No Comments on ניחוחות השבת: מתכוני הדגים שהוצגו בתכנית
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

להלן המתכונים שהוצגו בתכנית ניחוחות שבת על ידי השפית מירי זורגר:

פילה אמנון בפסטו
מצרכים:
6 פילטים אמנון טריים ללא עמצות
4 כפות רוטב פסטו
לרוטב פסטו
1 צרור פטרוזליה
8 שיני שום
1 1/2 כוסות צנוברים או קשיו לא קלוי
1 1/2 כוסות שמן זית
מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
הכנת הפסטו – את מצרכי הפסטו שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה
הכנת הדג – אל קערה מעבירים 4 כפות רוטב פסטו ואת הפילטים של הדג ומעברבבים היטב
טועמים ומתקנים תיבול
משהים כשעה במקרר
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומניחים את הדגים בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים כ 40 ד' או עד להשחמה

פילה סלמון במרינדה אסיאתית:
מצרכים:
6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי
למרינדה
1/4 כוס טריאקי
1/3 כוס סילאן
1/4 כוס מייפל טבעי
6 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מעושנת
3 כפות ממרח בוטנים
2 כפות בזיליקום קצוץ
מיץ וזסט מלימון אחד
1/3 כוס שמן קנולה
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
6 כפות ומשום בצבעים

אופן ההכנה:
מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול
מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים
מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות
אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 ד'

דג ברוטב בסגנון חריימה – מתכון בונוס:

2 בורי פרוסים עם עצם
1 פלפל אדום
1 עגבנייה גדולה
5 שיני שום
1/2 פלפל צ'ילי אדום
חופן כוסברה
1 לימון
מלח
פלפל שחור
כמון
פפריקה מתוקה
שמן טיגון

אופן ההכנה:
קולים פלפלים, קולפים את העגבניות, חותכים שום אמנסה, סוחטים לימון וקוצצים את הכוסברה.
קולפים את הפלפלים, חותכים פלפלים ועגבניות ברונואז וצ'ילי לאמנסה.
מחממים סיר רחב עם שמן, מטגנים צ'ילי ושום קלות, מוסיפים פפריקה וכמון ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות והפלפלים, מערבבים, מוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון, מכסים ומבשלים במשך כ – 20 דק' על להבה נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך במעט (מוסיפים מעט נוזלים במידת הצורך) ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הדג לסיר, מבשלים במשך כ – 20 דק'.
מוסיפים את שארית המיץ והכוסברה ומגישים.

פילה סלמון בקראסט שקדים:
מצרכים ל 4 מנות
דרגת הכנה-קלה
4 פלטים סלמון
לתיבול
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לבלילת הציפוי
1/2 כוס קמח תופח
2 ביצים
1 שן שום כתושה
מלח פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
שמן לטיגון
לתוספת שעועית
250 גר' שעועית ירוקה חלוטה
1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו
1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:
תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה
הכנת הבלילה
מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים
מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה
הכנת התוספת
במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא . לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב
מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים.
מסירים מהאש ומגישים

פיש אנד ציפס
מצרכים:
6 מנות של פילה קוד ללא עור ועצמות חתוך לאצבעות
מלח
מיץ מלימון
פלפל שחור גרוס טרי
לטמפורה
1 כוס קמח תופח
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
4 כפות פטרוזליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
לתפוחי האדמה
6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה פרוסים ל 8 לאורך

אופן ההכנה
את הפילטים של הדג ממליחים ומפלפלים ומזלפים את הלימון
מכסים ומשהים לשעה במקרר
מכינים את הטמפורה
מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה
הכנת המנה
מחממים שמן עמוק עד שיש בועות עדינות מסביב לכף עץ
טובלים את הפילה בטמפורה ומטגנים עד להשחמה
כמו כן מכינים כך גם את פרוסות התפוחי אדמה
מגישים עם מיונז

פילה לברק בציפוי שערות קדאיף-מתכון דו קבוצתי
מצרכים:
4 פילטים לברק ללא עור ועצמות חתוך לרצועות בעובי חצי אצבע
לציפוי
2 ביצים
2 כפות קמח
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות פטרוזליה קצוצה
500 גר' שערות קדאיף מופשרות
שמן לטיגון עמוק
להגשה-קרם אפונה
2 כוסות אפונה קפואה מופשרת
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 שמנת אלפרו
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מערבבים את מצרכי הציפוי מלבד השערות
מעבירים את רצועות הדג אל משרה הציפוי
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אל המקרר למנוחה של שעה
מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של ביעבוע עדין סביב כף עץ
לוקחים רצועות מהדג ומלפפים מסביב את השערות
מעבירים אל השמן ומטגנים עד להשחמה
הכנת הקרם אפונה
במחבת מטגנים בצל עד להשחמה
מוסיפים שום ומטגנים כדקה
מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב ותבלים
מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול
לא מבשלים יותר מדי כדי להשאיר את הצבע של האפונה
מעבירים למעבד מזון טוחנים למחית חלקה
טועמים ומתקנים תיבול
מניחים כף ממחית האפונה ומעל 2 יח דג
מגישים

דג ברוטב מנייר

3 פילה דניס / לברק / בס
מעט קמח לקימוח
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן רדוד לטיגון
לרוטב –
3 שיני שום
1 לימון
125 מ"ל (1/2 כוס) יין לבן
1/4 חב' פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
* שקדים פרוסים קלויים לקישוט

אופן ההכנה:
מתבלים את הקמח.
מקמחים את הדג, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד הזהבה קלה, מניחים על נייר סופג.
קוצצים שום ופטרוזיליה וסוחטים לימון.
מטגנים שום (במחבת של הדג), מוסיפים מיץ לימון ויין ומצמצמים.
מתבלים, מוסיפים פטרוזליה ומגישים על הדג

לבריאות!



0 תגובות